Inloopavond over de toekomst Ruïne van Teylingen

Foto: Gemeente Teylingen

Op woensdag 28 november vindt er een inloopavond plaats over de toekomst van de Ruïne van Teylingen. Tussen 19.30 en 21.00 uur is iedereen welkom in Sassembourg aan de Jan van Brabantweg 1 in Sassenheim.

Wethouder Arno van Kempen, Mark van den Bos van de Stichting Monumentenbezit en leden van de commissie Welzijn zijn aanwezig om samen met de bezoekers in gesprek te gaan.

Ruïne van Teylingen

In 2015 werd er al gesproken met inwoners en andere belanghebbenden en geïnteresseerden over de toekomst van de Ruïne. De betrokkenheid was groot. Dat er iets moest gebeuren met de Ruïne, daar was iedereen het over eens. De gesprekken leidden tot vier scenario’s; Heerlijkheid, dat het opknappen van de Ruïne beschrijft, een Ruïnetuin, een Middeleeuws bouwspektakel en een Kasteel- en congrespark. Daarbij gaven deelnemers aan dat de plannen moesten aansluiten bij de historie en dat het economisch haalbaar moet zijn.

Globale visie

Deze vier scenario’s, het historisch onderzoek en meegenomen dat een denkrichting haalbaar moet zijn en passend bij onze Bollenstreek, heeft geleid tot een eerste denkrichting en globale visie. In deze visie staat onder andere het idee om siertuinen rondom de Ruïne aan te leggen die jaarrond te bezoeken zijn. Dit idee zou ook goed kunnen passen bij de identiteit van de Bollenstreek. De gemeente hoort graag jouw reactie op deze visie. Waar liggen kansen en waar moeten ze op letten bij een mogelijke verdere uitwerkingen van ideeën voor de toekomst van de Ruïne?

Meedenken?

Je kunt ook online alvast meedenken en je mening geven. Vul de korte vragenlijst in over de toekomst van de Ruïne via deze link. Voor meer informatie kun je terecht op www.teylingen.nl/ruine

'

Reacties

article
12940
Inloopavond over de toekomst Ruïne van Teylingen
Op woensdag 28 november vindt er een inloopavond plaats over de toekomst van de Ruïne
https://teylingen.nieuws.nl/cultuur/12940/inloopavond-toekomst-ruine-teylingen/
2018-11-27T17:02:02+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/327/2018/10/22114237/ruine-van-teylingen.jpg
Ruïne van Teylingen
Cultuur