Winnaar 3e ronde Teylinger Prijs bekend

Foto: Welzijn Teylingen

De winnaar van de derde en laatste ronde van dit jaar voor de Teylinger Prijs is deze week bekend gemaakt en bezocht door de jury.

Het vrijwilligersinitiatief Lopen tegen Kanker mocht dit maal de prijs in ontvangst nemen. De stichting is sinds 2011 actief en gaat de strijd aan tegen kanker door mensen die getroffen zijn door deze ziekte te steunen. Dit doen ze door zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

De belangrijkste activiteit van de stichting is de Loop tegen Kanker. Dit evenement is bedoeld om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen, ieder jaar op de eerste of tweede zondag van oktober in Warmond.
Op 7 oktober dit jaar hebben maar liefst 120 vrijwilligers, ruim 2000 deelnemers, talloze bedrijven en andere initiatieven zich ingezet om het gezamenlijke doel tot een succes te brengen! Het lokale karakter van de stichting en de saamhorigheid tijdens het evenement werkt aanstekelijk.

De stichting is ontstaan uit een initiatief van Corina van Diest uit Warmond. In haar naaste omgeving greep kanker om zich heen. Ze besloot haar gevoelens van verdriet en onmacht een plek te geven en om op een positieve manier het verschil te maken. Al snel werd ze gevolgd door een aantal mensen die haar wilden steunen en nu samen het bestuur vormen van de Stichting Lopen Tegen Kanker.

De Teylinger Prijs

De Teylinger Prijs wordt uitgereikt aan vrijwilligers met een goed project of initiatief vanuit een vereniging of een groep buurtbewoners. Voorwaarde is dat het project meerwaarde moet hebben voor de Teylinger samenleving. Iedereen mag een project of activiteit nomineren. Dit kan het hele jaar door. Waarna eens per vier maanden een winnaar wordt gekozen.

Voor de 3e ronde waren zes nominaties ingezonden. Naast Lopen tegen Kanker waren dit:

  • Havencafé – Havenkerk Sassenheim
  • Het Vogelhuis – Sassenheim
  • Werkgroep Onderhoud tuinen Agnesstaete – Voorhout
  • Team Bollenstreek – Voorhout
  • Voorhout Schoon – Voorhout

Prijzen en uitreiking

De Teylinger Prijs is een geldbedrag van € 250,- en wordt driemaal per jaar uitgereikt. Eén van de raadsleden bezoekt het initiatief of project om de prijs te overhandigen. Eenmaal per jaar wordt de Teylinger Jaartrofee uitgereikt. De winnaar daarvan wordt gekozen uit de drie jaarwinnaars van de Teylinger Prijzen.

Dit jaar zal de hoofdprijs dus gaan naar een van de volgende drie initiatieven: Speelplaats De Geest, Prince/Princess Foundation en Lopen tegen Kanker. De uitreiking van deze Teylinger Jaartrofee, een bedrag van €1000,- en een trofee, wordt gedaan door wethouder Van Kempen tijdens het vrijwilligersfeest op 6 december bij Cheers in Voorhout.

Reacties

Cookieinstellingen