Oproep: werk mee aan Warmonds kunstwerk

Foto: PR

Tijdens de openingsmiddag van de Kunstweek op zaterdag 3 november leggen kunstenaars de laatste hand aan een Warmonds kunstwerk. Wie iets meeneemt om het kunstwerk te verfraaien, maakt kans op de laatste twee kaartjes voor het (uitverkochte) huiskamerfestival. Voor kinderen is er iets lekkers.

Warmonds Kunstwerk

Rick Heemskerk uit Warmond maakte voor Kunstweek 2018 een illustratie van een figuur die danst met de elementen (water en lucht). Daarvan is een buitenbeeld gemaakt in 3D. Met glimmertjes, spiegeltjes, aquakleurige steentjes, sieraden, cd’s en kerstversiering wordt tijdens de openingsmiddag het water rondom de figuur versierd.

Iedereen die langskomt, mag iets meebrengen. “We willen dat het een écht Warmonds kunstwerk wordt en iedereen kan letterlijk een steentje bijdragen.”

“Alles is welkom, als het maar glimt en glanst of blauwgroen van kleur is. We willen dat het beeld de associatie met water of weerspiegeling oproept”, legt Nicoline uit, die het initiatief nam voor het beeld.

Winnen!

Wie een bijdrage langs brengt op het Pleintje bij de pomp, maakt kans op de allerlaatste kaartjes voor het huiskamerfestival op zondagmiddag 11 november, dat de afsluiter vormt van Kunstweek 2018. Het festival is sinds dit weekend uitverkocht, maar er zijn nog twee kaartjes beschikbaar voor mensen die meewerken aan het kunstwerk. Kinderen die iets inleveren, krijgen iets lekkers. Ook kunnen zij op de foto met de kunstenaar en het beeld.

Officiële opening

Wethouder Arno van Kempen verricht de officiële opening en Irma Ooijevaar draagt een gedicht voor. Het belooft een gezellige middag te worden, waar bezoekers getuige zijn van het ontstaan van een schitterend beeld, kunstenaars live aan het schilderen zijn en er voorproefjes te zien zijn van de workshops tijdens de Kunstweek.

Ook de exposities in galerie de Pomp, Het Oude Raadhuis en grand café De Oude School zijn te bezichtigen. Om 16.00 uur leidt Nicoline Heemskerk belangstellenden rond langs de ramen van Gluren bij de Buren. Daarmee is de middag afgerond.

Het buitenbeeld verhuist als mascotte de hele week mee met de Kunstweek: bij alle evenementen is het aanwezig. Voor het volledige programma: zie www.kunstweekwarmond.nl.

Lees ook: Kunstweek Warmond met Montmartre en huiskamerfestival

Cookieinstellingen