Kunstweek Warmond met Montmartre en huiskamerfestival

Foto: Rick Heemskerk

De Warmondse Kunstweek blijft zichzelf vernieuwen. Tijdens de elfde editie van de Kunstweek Warmond, die begin november plaatsvindt, staan tal van nieuwe activiteiten op het programma. Zo wordt het Pleintje bij de pomp voor de opening omgetoverd tot een klein Montmartre en komt er een heus huiskamerfestival: kKik.

Thema Kunstweek Warmond

Naar buiten is het thema van de Kunstweek Warmond 2018. Tijdens de opening op zaterdag 3 november gebeurt dat letterlijk. Op het Pleintje bij de pomp waan je je even op het Montmartre, waar schilders live aan het werk zijn. Samen met het publiek werkt Rick Heemskerk aan een Warmonds kunstwerk, gebaseerd op zijn posterontwerp voor de Kunstweek 2018. Ook krijgen bezoekers een voorproefje van de workshops en worden ze rondgeleid langs de ramen van Gluren bij de Buren.

kKik; kleinKunst in de Kamer

Als finale van de Kunstweek staat een bijzonder nieuw evenement gepland: de eerste editie van kKik, ofwel kleinKunst in de Kamer. Bezoekers van dit festival krijgen op zondagmiddag 11 november drie voorstellingen te zien in Warmondse huiskamers, die zijn omgebouwd tot intieme minitheaters.

“Dat belooft wat moois te worden! Je zit er bijna letterlijk bovenop, waardoor je een optreden veel intenser beleeft”, aldus Hans Goudsmit van de Kunstweek Warmond.

Bach uit ’t Hart

Ook succesvolle elementen uit de vorige edities keren terug. Het Monward Consort speelt dit jaar Cantates van Bach. Het concert wordt ingeleid door de Warmondse schrijver Maarten ’t Hart, wiens boek over Bach in maart uitkwam. Het Trefpunt, sinds dit jaar samenwerkingspartner van de Kunstweek, heeft een voorstelling over Chopin geprogrammeerd. En de Warmondse schooljeugd bezoekt theatervoorstelling De Kleine Prins door Theater Van Santen.

Schrijvers

Dit jaar maken twee schrijvers hun opwachting. Een daarvan is Murat Isik, die de Libris-literatuurprijs won met zijn boek Wees Onzichtbaar. Hij wordt geïnterviewd door Michiel Noordzij in Het Trefpunt. In Het Oude Raadhuis vertelt dichter Alexis de Roode over zijn werk en draagt hij voor uit zijn bundel Een steen openvouwen. Camée van Blommestein houdt een lezing over de kunstenaar Zadkine.

Exposities

Er zijn verschillende exposities te zien tijdens de Kunstweek. In Het Oude Raadhuis exposeren Joris Huijser (fotografie) en Berna Brouwer (buitenbeelden). Galerie de Pomp toont objecten van Mieke Sampers en acrylschilderijen van haar cursisten. En de expositie Drank & vrouwen van Nicoline Heemskerk (schilderijen) en Marleen Zwetsloot (keramiek) is te zien in Grand-café De Oude School. In het kader van Gluren bij de buren worden tal van ramen in de Dorpsstraat omgebouwd tot mini galerietjes.

Workshops

Voor wie actief mee wil doen tijdens de Kunstweek, staan tal van workshops op het programma. Bijvoorbeeld op het gebied van buitenfotografie, bloemen schilderen, beeldhouwen, handletteren en beeldend schrijven. Ook aan de kinderen is gedacht: voor hen zijn er de workshops werken met klei en schilderen (thema: bugs & butterflys).

Het volledige programma van de Kunstweek 2018 is te vinden op www.kunstweekwarmond.nl. In Warmond worden huis-aan-huis flyers verspreid.

Kunstweek Warmond

Reacties

Cookieinstellingen