25e Editie Gouden Gaffel Wedstrijden

Foto: Stichting Zeilvaart Warmond

In het weekend van 26 en 27 augustus wordt alweer de 25e editie van de Gouden Gaffel wedstrijden met historische bedrijfsvaartuigen gehouden. Startpunt is Park Groot Leerust in Warmond.

Gouden Gaffel Wedstrijden

Op zaterdag wordt een beurtveerwedstrijd op de Kagerplassen gevaren. De beurtveerwedstrijd is een combinatie van snelheid en tactiek. De schippers moeten op een groot aantal plaatsen rond de Kagerplassen stickers ophalen. Wie de meeste punten verzamelt binnen de gestelde tijd, is de winnaar. Op zondag wordt er om het hardst gezeild op ‘t Joppe. De schepen zullen op beide dagen rond 10:00 uur van start gaan vanuit het park.

Klompzeilen

Op zaterdagmiddag rond 14.30 uur wordt de jaarlijkse klompzeilwedstrijd met zelfgebouwde klompen in het park gehouden. Inschrijven kan vanaf 13:00 uur en je kunt je klomp laten proefvaren in een proefvaartbassin.

Terras bij de theekoepel

Op beide dagen is de theekoepel met terras geopend vanaf 11:00 tot en met 18:00 uur en op zaterdagmiddag vanaf 16:00 uur treedt de band Jazzmine van Sabine van der Loos op in het park. Verder staat er op zaterdag een springkussen en een viskraam met gerookte paling in het park. Voldoende redenen om een kijkje te komen nemen op de 25e en daarom feestelijke editie van de Gouden Gaffel!

Reacties

Cookieinstellingen