Kunst in ’t Overbosch wint Teylinger Prijs

Dit jaar is voor de vijfde keer Kunst in ’t Overbosch in Voorhout georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers en kunstenaars. Langs de route worden ter plekke de mooiste creaties gemaakt, geheel geïnspireerd door deze bijzondere locatie.

Kunst in ’t Overbosch

Voor Kunst in ’t Overbosch komen jaarlijks tientallen kunstenaars naar het Voorhoutse oerbos om daar kunst te maken. Dat zijn allerlei vormen van beeldende kunst, maar bijvoorbeeld ook theater en poëzie. Rond de zeshonderd bezoekers kwamen dit jaar de kunstenaars in actie bewonderen. Voor bezoekers is de toegang gratis. Dat is mogelijk doordat de kunstenaars geen vergoeding krijgen en door de inzet van heel veel vrijwilligers.

De vrijwilligers helpen op zondag enthousiast mee om kinderen hun ‘kunst voor kids’ te laten maken. Kinderen tussen de vijf en de twaalf jaar worden daarbij uitgenodigd om hun creativiteit de vrije loop te laten en zelf of samen een echt kunstwerk te maken.

Winnaar van de Teylinger Prijs

Kunst in ’t Overbosch en daarbij Kunst voor Kids is de winnaar van de tweede Teylinger Prijs voor vrijwilligersprojecten. De concurrentie van vijf andere aangemelde initiatieven was erg groot, maar de jury is unaniem in het oordeel dat de Overbosch-projecten het meest voldoen aan de criteria die voor deze prijs gelden.

De jury roemt de originele en creatieve manier waarop Kunst in ’t Overbosch en Kunst voor Kids van meerwaarde is voor de Teylinger samenleving. De actieve verbinding van cultuur en natuur, oud en jong, en van mensen die iets creëren met mensen die daarvan komen genieten, heeft de jury zeer kunnen bekoren. Ook de samenwerking met de scouting en de Oranjevereniging Voorhout vormen een pre.

De inzet van tientallen vrijwilligers, het feit dat de kunstenaars gratis meewerken en het bereik van vele honderden Voorhouters zijn ook waardevolle pluspunten, vindt de jury. Het is tegelijk een manier om Voorhouters kennis te laten maken met het bijzondere stukje bos in hun buurt. Aan de prijs is een bedrag van 250 euro verbonden, die door gemeenteraadslid Dion Piket van Trilokaal op zondag 20 augustus in het Overbosch is uitgereikt.

Volgende ronde Teylinger Prijs

De Teylinger Prijs wordt uitgereikt aan een groep vrijwilligers of een vereniging met een goed lokaal project of initiatief, dat meerwaarde heeft voor de Teylinger samenleving. De beoordeling gebeurt op grond van criteria voor verbinding, passie en het onderscheidend zijn. Iedereen kan vanaf nu weer een nieuw project nomineren; een eigen vrijwilligers project of dat van een ander. Tot en met 31 oktober 2017 kunnen nominaties worden aangeleverd via het digitale formulier op de website van Welzijn Teylingen www.welzijnteylingen.nl onder het kopje Vrijwilligers.

Bekijk alle foto’s van Kunst in ’t Overbosch door op ‘Fotoserie’ bovenaan het artikel te klikken.

Reacties