Presentatie bouwplannen St. Liduina

Foto: Google Maps

De afgelopen maanden hebben Vorm Ontwikkeling en zorgformule het Gastenhuis met de gemeente gesproken over een nieuwe bestemming voor St. Liduina en het daarachter gelegen, deels braakliggende, terrein. Op 27 september presenteren zij de plannen aan alle omwonenden, die hiervoor een persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen.

Het Gastenhuis: herontwikkeling St. Liduina

In het historische gedeelte van het pand, dat door projectontwikkelaar en belegger Amvest in ere zal worden hersteld, wordt het Gastenhuis gevestigd. Het Gastenhuis is een nieuwe, kleinschalige zorgformule, speciaal voor mensen met dementie.

Er zijn inmiddels al Gastenhuizen in ontwikkeling in Dordrecht, Vleuten, Leusden, Roden, Teteringen, Druten en Oosterbeek. Bijzonder aan het Gastenhuis in Warmond is dat in St. Liduina niet één, maar twee vestigingen worden gerealiseerd. Beide vestigingen worden volledig binnen het bestaande pand ondergebracht.

In elk Gastenhuis zullen circa 18 mensen een fijn en veilig thuis vinden. Daarnaast zijn mensen die nog thuis wonen van harte welkom in de sociëteit. De leiding van de vestigingen komt in handen van een inwonend zorgechtpaar. Meer informatie over het Gastenhuis is te vinden op www.hetgastenhuis.nl.

28 nieuwbouwwoningen

Projectontwikkelaar Vorm zal het terrein achter het Gastenhuis ontwikkelen. Dit betreft het reeds braakliggende terrein en de later aangebouwde delen van Liduina, die zullen worden gesloopt. Op deze plek worden 28 nieuwbouwwoningen gebouwd, waarvan 20 grondgebonden eengezinswoningen en 8 boven- en benedenwoningen.

Over de inloopavond

Middels presentatieborden kunnen omwonenden kennis nemen van de plannen en er is alle gelegenheid om vragen te stellen en met de ontwikkelaars in gesprek te gaan. Namens Vorm Ontwikkeling is Laurens De Coninck aanwezig, vanuit het Gastenhuis de initiatiefnemers Annemieke Bambach en Clasien Schakenraad. Ook zijn van beide projecten de architecten aanwezig, alsmede een vertegenwoordiger van de gemeente.

Cookieinstellingen